Full kontroll

Med appen solar.wattpilot har du full översikt och kontroll över din elbilsladdning.

KOSTNADSEFFEKTIV LADDNING MED VARIABLA STRÖMTARIFFER

För att minska driftkostnaden för elbilar gäller det att ladda dem med så billig ström som möjligt. Detta är möjligt med Fronius Wattpilot och variabla strömtariffer*.

Variabla strömtariffer följer de flexibla priserna på strömbörsen. Strömpriserna är för det mesta billigare under nätterna, när efterfrågan är lägre. Med Wattpilot och den tillhörande appen kan man ladda sin elbil, när strömpriset är lågt.

Det är bara att ställa in hur mycket man maximalt vill betala för laddningen – resten sköter den intelligenta elbilsladdaren.

 

TANKA EGEN SOLSTRÖM – LADDA ELBILAR MED SOLCELLER

För alla som har en egen solcellsanläggning blir elektrisk mobilitet extra intressant. Elbilar kan ju drivas särskilt hållbart och prisvärt med egenproducerad solström.

Fronius Wattpilot säkerställer att så mycket som möjligt av den solenergi, som för tillfället inte behövs i hushållet, används för laddning. Med hjälp av överskottsenergi från solceller kan den intelligenta laddstationen använda redan små mängder av överskottssolenergi till laddning av elbilar.

Det ger inte bara en prisvärd laddning, utan gör även att mindre av den egenproducerade solströmmen förs ut i det allmänna nätet, oanvänd. Detta är en win-win-situation: högre egenförbrukning av solenergi och snabbare lönsamhet för solcellsanläggningen.