Skörda solkraften med solceller

Lantbruken har taken

Gratis offert

Solens strålar får inte bara grödorna att växa

Kanske är lantbrukarna de största vinnarna när det kommer till en investering i den nya gröna tekniken. Solenergin passar ofta som hand i handsken då takytorna är många och energiförbrukning stor. Förutsättningarna kan inte vara bättre.

Ta kontroll över kostnaderna

De senaste åren har kostnaderna för de svenska lantbrukarna skenat. Med en solanläggning tar du kontroll över energikostnaderna.

Bli mer självförsörjande

En solanläggning bidrar till att stabilisera och säkerställa energitillgången. Att den är egenproducerad gör inte saken sämre

Checka av miljökraven

Den gröna omställningen har redan påbörjats i de flesta brancher. Kraven från myndigheter och organisationer kommer inte minska med tiden.

Energilager för lantbruket

Att lagra el från solceller i ett batteri på ett lantbruk är fördelaktigt ur flera perspektiv. Miljömässigt och ekonomiskt. Med lagrad energi i ett batteri kan du spara den överskottsel som produceras och använda när elförbrukningen är som högst. På så sätt säkrar du tillgången till förnybar el och påverkas inte av marknadens elpriser.

Men det finns fler fördelar med ett energilager. Med ett solcellsbatteri kan man vara med och balansera det svenska elnätet och får en mycket god avkastning av Svenska Kraftnät. Så kallade stödtjänster på frekvensmarknaden.

Läs mer om våra batterier

Jag vill bli kontaktad om batterier

Investera i det Svenska elnätet

Med ett batteri på lantbruket kan ni stötta det svenska elnätet och få en rekordsnabb återbetalning.

Läs mer om våra stödtjänster

Välj en lokal leverantör!

Gå inte över ån efter vatten brukar man säga. Är du lantbrukare i Skaraborg och går i tankarna att investera i en solanläggning eller batterier gäller samma sak. Gör som många av våra nöjda kunder, kontakta en lokal installatör med goda vitsord. Kontakta oss! Vi kan snabbt vara på plats för en bedömning och inleda arbetet med en projektering och offert.

Solceller för lantbruk på fler orter

Klicka här för att se vilka orter vi är verksamma i!

Närproducerat

Valet av installatör är kanske en av de viktigaste pusselbitarna för en långsiktig investering som en solanläggning innebär. Fackmannamässig kännedom om lantbrukets förutsättningar är ett måste och försäkringsbolagens krav på gnagarsäkra genomföringar liksom åskskydd och jordfelsbrytare är något som måste sitta i ryggmärgen på installatören.

 

Lokal installatör

Vi har varit med ganska många år nu och kan det här med lantbruk. Vi är registrerade på elsäkerhetsverket och egenutbildad monteringspersonal som har alla nödvändiga utbildningar och certifieringar. Vi monterar solceller på lantbruken i Skaraborg i ur och skur men helst när solen skiner. Läs vad våra kunder tycker om oss på hitta.se. Kunderna har varit våra främsta ambassadörer vilket resulterat i att vi blev branschvinnare 2023.

Ta steget mot en hållbar självförsörjning

En solcellsanläggning är både en god ekonomisk investering och ett slag för miljön. Har du som lantbrukare funderat på solceller och batterier men inte kommit till skott ännu? Hör då av dig till oss redan idag för kostnadsfri rådgivning.

Jag vill bli kontaktad om solenergi och batterier

Service och support

Allt är ju inte slut när vi lämnat en driftsatt solanläggning. Anläggningen ska tuffa och gå i många år framöver. Vad händer om det uppstår problem? Hur ser service och garantier ut? Vi har den högsta nivån av partnerskap, Fronius Systempartner, med vår växelriktartillverkare. Hela service och supportpaketet ligger på plats och vi kan följa alla våra kunders anläggningar online. Skulle det bli något fel någonstans i en anläggning får både ni och vi ett mail med en felkod. Behöver vi komma ut är vi snabbt på plats och kan felsöka och åtgärda eventuella fel. Även tillverkaren, Fronius, är uppkopplade på er anläggning och kan hjälpa till vid behov. Det är värt oerhört mycket.

Läs mer om Fronius System Partner

Våra omdömen

Vi är glada och stolta över att ha så många nöjda lantbrukare bland våra kunder. Som lokalt skaraborgsföretag så utgör bygdens bönder basen för hela vår verksamhet. Utan våra duktiga lantbrukare hade vi varit både hungriga och fattiga. Läs vad några av våra lantbrukskunder säger om oss.

Per Nordqvist

”Vi odlar grönsaker och har periodvis höga elkostnader. Det har vi tagit kontroll över idag. Mycket nöjd med Solenergi Sveriges installation.”

Thomas Filipsson

”Som ekologisk mjölkbonde kändes detta helt rätt. Och vi har mycket lägre elräkningar idag. Mycket nöjd med installationen och service.”

Rickard Holst

”Väldigt nöjd med systemet, installationen och produktionen. Sen blev det ju snyggt också.”

Gräv där ni står!

Lantbrukare och företagare i Skaraborg väljer i allt högre grad en lokal installatör inför sin energisatsning. Snabba ledtider, god lokalkännedom och hög service följer med på köpet när man gynnar det lokala.

Solceller för lantbruk på fler orter

Klicka här för att se vilka orter vi är verksamma i!