LAGRA SOLENERGI

BATTERIER FÖR VILLAN GER FLEXIBEL ELFÖRBRUKNING

SOLEL – ÄVEN NÄR SOLEN INTE SKINER

Med en solcellsanläggning genererar och använder du egen solel när solen skiner. Med batterier för villanför villan  har du alltid tillgång till din egenproducerade el när den behövs – även på morgonen och kvällen när inte solen skiner.

Stödtjänster

Var med och stötta upp det svenska elnätet och få bra betalt samtidigt

Kapa effekttoppar

Undvik dyra effekttoppar med våra lösningar för peak-shaving. Optimerad energianvändning skapar en bättre ekonomi.

El-Arbitrage

Låt AI-tekniken optimera produktion, konsumtion, köp och sälj när det kommer till din energi.

Räkna ut din ersättning

Med våra villabatterier kan vi minska återbetalningstiden på hela din solanläggning radikalt. Har ni redan en solanläggning men vill sätta in enbart batterier för villan räknar man idag med att batterierna kan vara betalda inom 2 år. Med ett batteri på 10 kW har du möjlighet att årligen tjäna så mycket som 53 000 SEK. Tryck på länken nedan och räkna själv ut på Checkwatts sida vad en solanläggning kan ge årligen.

Räkna ut din ersättning

Jag vill bli kontaktad om batteri

 

Hjälp till att stabilisera det svenska elnätet och tjäna pengar på ditt batteri

Just nu är frågan om frekvensutjämning glödhet med stödtjänsten CheckWatt i spetsen. Med ett batteripaket från oss kan du ansluta dig till CheckWatt och bidra till frekvensutjämningen på nätet samtidigt som du får en riktigt bra återbetalning på din investering. Följ länken nedan för en gratis offert på ett batteripaket, vänta inte med detta!

Läs mer om stödtjänster

ANVÄND SOLEL ÄVEN PÅ NATTEN

Solcellsanläggningar producerar ström hela dagen när solen skiner. I ett typiskt hushåll är strömförbrukningen allra högst under morgonen och på kvällen. Alltså precis när ingen egen ström produceras.

Använd så mycket egen solel som möjligt istället för dyr nätström genom att antingen anpassa din egen energiförbrukning till solen eller spara solenergi till senare.

AKUT STRÖMFÖRSÖRJNING VID ELAVBROTT

De flesta solcellsanläggningar frånskiljs och stängs av automatiskt från elnätet vid strömavbrott.

Men med en växelriktare för nödförsörjning och ett batterilager fortsätter solcellsanläggningen fungera även när den är frånskild från nätet, och du får fortsatt försörjning med egen energi även under strömavbrott.

NYA TOPPBETYG FÖR FRONIUS OCH BYD

Fronius växelriktare är kända för sin kvalitet och driftsäkerhet. År efter år tar de hem prestigefyllda priser för kvalitet och prestanda. Kinesiska BYD är en av världens största batteritillverkare. I 2022 års batteriinspektion analyserades och jämfördes energieffektiviteten hos 21 olika batterisystem. Precis som i fjol återfinns Fronius och BYD i den absoluta toppen, med en första- och en andraplats i de två testkategorierna. Fronius var därmed den enda tillverkaren av hybridväxelriktare som nådde den högsta effektivitetsklassen i båda kategorierna.

PLENTICORE plus 10: Högsta prestanda för laddning och urladdning

Hybridväxelriktaren PLENTICORE plus 10 kW från KOSTAL uppnådde tillsammans med BYD Battery Box Premium HVS 12.8 ett System Performance Index på 93,7. Reglerings- och dimensioneringsförlusterna var minimala i testet, medan den användbara lagringskapaciteten på 12,3 kWh är mycket stark.

Hög verkningsgrad för batteriet och omvandlingen PV2BAT och BAT2AC på omkring 96 procent vardera garanterar hög prestanda vid laddning och urladdning.

VAD UTMÄRKER ETT BRA BATTERI FÖR VILLAN?

Efter många års erfarenhet vet vi vad solcellsanläggningar och batterier kräver.

Samspelet mellan batteriet och växelriktaren är extra viktigt. Bara när de två delarna samverkar smidigt kan du använda egen solel så flexibelt och effektivt som möjligt. Det gäller i ännu högre grad vid strömavbrott.

Fronius växelriktare kombinerade med högklassiga batterier möjliggör flexibel laddningsstyrning: Möjligheten till parallella energiflöden gör att hushållet exempelvis kan försörjas med solel samtidigt som ett batteri laddas. Du kan också välja mellan två nödströmsvarianter och kan när som helst utöka Fronius-systemet med fler moduler. En solcellsanläggning med batteri är den perfekta basen för en framtidssäker energiförsörjning.

HUR STORT BATTERI SKA JAG HA?

Batteriets storlek beräknas individuellt efter strömbehovet. Med rätt batteri kan du försörja dig till 85 % med egen solenergi.
Det betyder lägre energikostnader och ökat energioberoende.

Batteristorleken beror på denna tumregel:

 

HUSHÅLL MED MEDELHÖG DAGLIG STRÖMFÖRBRUKNING

X kWh årlig strömförbrukning/1000 x 1,2 = __ kWh batterikapacitet

 

HUSHÅLL MED LÅG DAGLIG STRÖMFÖRBRUKNING

X kWh årlig strömförbrukning/1000 x 1,5 = __ kWh batterikapacitet

Är du intresserad av ett solcellssystem med batteri?
Våra Fronius System Partner hjälper dig gärna med att förverkliga dina önskemål.

Nödströmslösning

Om strömmen går eller nätet fallerar

Enwitec Nätfrånskilningsbox

Många anser att vi går mot en osäkrare framtid när det gäller hur till exempel elnätsystemets stabilitet kommer att se ut. Vi kan idag erbjuda en nätfrånskiljningsbox från Enwitec som tillsammans med Fronius batteripaket ser till att du kan tillgodogöra dig energin från din solanläggning och batterier även om elnätet går ner.

Vid strömavbrott kopplar växellådan på ett säkert sätt bort det anslutna solcellssystemet och konsumentdistributionen från det allmänna elnätet och förser samtidigt kunden med en reservströmsförsörjning.

Kompatibel med Fronius Energy Package- Energy Storage System.

Symo GEN24 6.0 Plus/8.0 Plus/10.0 Plus Symo Hybrid 3.0-3-S/4.0-3-S/5.0-3-S Fronius Smart Meter TS65A-3 integrerad