LADDA MED SOLEN

GRÖN SOLENERGI – RAKT IN I BILEN

Med en laddbox från Fronius i kombination med en solanläggning har du möjlighet att styra laddningen på ett ekonomiskt och klimatsmart sätt

Ladda bilen direkt från solen

Sätt laddboxen i ECO-läge och ladda bilen enbart på solel

Ladda ekonomiskt

Med timspotpris kan du välja att ladda bilen när det är som billigast

Undvik effekttoppar

I appen ställer du in med vilken strömstyrka du vill ladda. Då kan du undvika dyra effekttoppar

LADDA ELBILEN MED HÖGKLASSIG SOLEL

Solel är den bästa formen av el idag. Det är ekonomiskt smart att ladda elbilarna med solel – helst från egna solcellsanläggningar. Kör elbilen på ström som inte bara är klimatsmart utan också ekonomiskt smart.

Dina kostnadsfördelar vid laddning gör att elbilen återbetalar sig ännu snabbare. Elbilar har långsiktiga kostnadsfördelar jämfört med bilar med förbränningsmotorer eftersom de kräver mindre underhåll.

ANVÄND SÅ MYCKET EGEN SOLEL SOM MÖJLIGT

En solcellsanläggning lönar sig, för alla. Investeringen återbetalar sig ännu snabbare ju mer av energin du själv kan använda. Du kan öka egenförbrukningen extra mycket genom att ladda din elbil med solel.

Med Fronius laddningslösningar kan du ladda elbilen automatiskt om det finns ett överskott av solel i hushållet. Ladda med ström som annars skulle ledas ut i nätet innan du använder den.

Wattpilot – Den smarta laddboxen

Fronius egen laddbox, Wattpilot, är en liten revolution. Som ägare av en solcellsanläggning känner du redan till de ekologiska och ekonomiska fördelarna med självförsörjning av energi. Som ägare av en elbil ökar Fronius Wattpilot din besparingspotential enormt. Sammankopplad med din solanläggning kan du styra ut överskottsproduktionen till bilen. Om du vill. Kanske är det mer lönsamt att sälja elen på dagen och vänta till natten med att ladda bilen. Laddar du på helgen kanske det är tvärtom. Du styr själv hur du vill att din solenergi ska användas.

Fronius Wattpilot – HOME

Den fasta laddboxen för hemmet. 

Fast monterad på garageväggen och uppkopplad mot solanläggningen är detta en perfekt laddbox när du vill kunna styra din solenergi till bilen på ett ekonomiskt sätt.

Finns i effektklasserna 11 kW och 22 kW.

Fronius Wattpilot – GO

Laddboxen för dig som är på språng.

Detta är laddboxen för dig som vill ta med dig laddningsmöjligheter på resan. Enkelt att ansluta mot en ett vanligt 3-fasuttag. 

Finns i effektklasserna 11 kW och 22 kW.

Ett nytt sätt att tanka

Kombinationen solanläggning och elbil ser ut att bli framtidens självklara sätt att ta sig fram på vägarna.

TVÅ LADDNINGSLÄGEN

FÖR FLEXIBEL E-MOBILITET 

Ladda din bil helt enligt dina behov. Fronius Wattpilot erbjuder två laddningslägen som kan väljas direkt på laddningsboxen för elbilar eller via appen Fronius Solar.wattpilot

Eco-läge
Det är det föredragna läget för ägare av en solcellsanläggning. Det säkerställer att laddning sker med egenproducerad solenergi eller med den billigaste nätströmmen när den är tillgänglig.

Next trip-läge
Next Trip-läget är för alla som vill ladda sin elbil säkert för en viss körsträcka – dvs. kilometer – fram till en viss punkt. Fronius Wattpilot laddar den nödvändiga mängden på ett intelligent och tillförlitligt sätt. Den använder överskott av solkraft från din egna solcellsanläggning, om det finns tillgängligt, eller den billigaste nätströmmen.

SOLAR.WATTPILOT
APPEN FÖR LADDBOXEN

Lika flexibel som själva laddningslösningen: Styr Fronius Wattpilot bekvämt med din smartphone eller surfplatta:

  • Enkelt idrifttagande av Fronius Wattpilot
  • Översiktlig visning av alla laddata
  • Val av laddningsläget när som helst och var som helst
  • Ändra inställningar med ett enda klick
  • Enkel programvaruuppdatering

SOLARWEB
Full kontroll på laddning och solproduktion

Fronius Wattpilot integreras enkelt i solsystemets övervakningsprogram, Solarweb, där du kan följa och läsa av hur solproduktionen och elbilsladdningen fungerar tillsammans

SPARA KOSTNADER MED ELBILSLADDNING FÖR FÖRETAG

Eltransporter är idag ett logiskt val ur inte bara ekologisk, utan även ekonomisk synvinkel. Tillsammans med en solcellsanläggning lönar sig en omställning till en eldriven fordonspark ännu mer eftersom elbilarna kan laddas med billig el från det egna taket.

SPARA KOSTNADER MED EN ELFORDONSPARK

Eltransporter är idag ett logiskt val ur inte bara ekologisk, utan även ekonomisk synvinkel. El är effektivare än både diesel och bensin. Förutom de låga drivmedelskostnaderna minskar också elbilarnas driftkostnader till följd av lägre servicebehov.

Den som vill köra hållbart idag följer inte bara klimatrelaterade lagar och standarder, utan får ofta även skattefördelar. Allt fler kunder tänker klimatsmart och kommer att se positivt på företag som jobbar med hållbarhet.

ELTRANSPORTER MED EGEN SOLEL

Solceller och eltransporter är en särskilt lönsam kombination. För med ström från en egen solcellsanläggning kan elbilarna laddas extra billigt och flexibelt. Omvänt medför laddningen av företagets elbilar att mer av den egna solelen används – och mindre matas ut på det allmänna elnätet. Med hög egenförbrukning betalar sig solcellsanläggningen ännu snabbare.

Förutom de ekonomiska fördelarna spelar också ekologiska argument en allt större roll. Med el från det egna taket laddas elbilar med grön och lokalproducerad el. Det sänker även CO2-utsläppen.