Skörda solkraften

Lantbruken har taken

Gratis offert

Solens strålar får inte bara grödorna att växa

Kanske är lantbrukarna de största vinnarna när det kommer till en investering i den nya gröna tekniken. Solenergin passar ofta som hand i handsken då takytorna är många och energiförbrukning stor. Förutsättningarna kan inte vara bättre.

Ta kontroll över kostnaderna

De senaste åren har kostnaderna för de svenska lantbrukarna skenat. Med en solanläggning tar du kontroll över energikostnaderna.

Bli mer självförsörjande

En solanläggning bidrar till att stabilisera och säkerställa energitillgången. Att den är egenproducerad gör inte saken sämre

Checka av miljökraven

Den gröna omställningen har redan påbörjats i de flesta brancher. Kraven från myndigheter och organisationer kommer inte minska med tiden.

VEM SKA MAN VÄLJA?

Solenergimarknaden är just nu glödhet och ni som bedriver lantbruk drunknar antagligen i anbud från alltfler aktörer som vilja sätta upp paneler på era tak. Det är ingen lätt sak att välja bland installatörer och produkter. Ska man välja den stora rikstäckande draken eller ett lokalt alternativ. Ett lantbruk har dessutom en hel del särskilda krav och bestämmelser att ta hänsyn till och det behövs en gedigen erfarenhet att projektera ett lantbruk så att man har med sig jordfelsbrytarna, gnagarskydden, brandceller, överspänningsskydden etc, etc.

Närproducerat

Valet av installatör är kanske en av de viktigaste pusselbitarna för en långsiktig investering som en solanläggning innebär. Fackmannamässig kännedom om lantbrukets förutsättningar är ett måste och försäkringsbolagens krav på gnagarsäkra genomföringar liksom åskskydd och jordfelsbrytare är något som måste sitta i ryggmärgen på installatören.

 

Lokal installatör

Vi har varit med ganska många år nu och kan det här med lantbruk. Vi är registrerade på elsäkerhetsverket och egenutbildad monteringspersonal som har alla nödvändiga utbildningar och certifieringar. Vi monterar solceller på lantbruken i Skaraborg i ur och skur men helst när solen skiner. Läs vad våra kunder tycker om oss på hitta.se. Kunderna har varit våra främsta ambassadörer vilket resulterat i att vi blev branschvinnare 2023.

Service och support

Vi har den högsta nivån av partnerskap, Fronius Systempartner, med vår växelriktartillverkare. Hela service och supportpaketet ligger på plats och vi kan följa alla våra kunders anläggningar online. Skulle det bli något fel någonstans i en anläggning får både ni och vi ett mail med en felkod. Behöver vi komma ut är vi snabbt på plats och kan felsöka och åtgärda eventuella fel. Även tillverkaren, Fronius, är uppkopplade på er anläggning och kan hjälpa till vid behov. Det är värt oerhört mycket.

Läs mer om Fronius System Partner

Vi är med dig hela vägen

När du bestämt dig för att investera i en solanläggning är vi ett bara ett samtal bort. Eller ett mail. Från första kontakten till färdig installation får du en personlig service som du behåller under hela processen. Vi sköter dessutom administrationen mot din nätägare. Enkelt och tryggt.

Ta steget mot en hållbar självförsörjning

En solcellsanläggning är både en god ekonomisk investering och ett slag för miljön. Har du som lantbrukare funderat på solceller men inte kommit till skott ännu? Hör av dig till oss redan idag för kostnadsfri rådgivning, eller fyll i vårt formulär för att få en gratis offert.

Personligt anpassad projektering

Vi är ett lokalt installationsföretag som verkar i Skaraborg och åker alltid ut till våra lantbrukskunder för att skapa oss en bild över de projekt vi ritar på. När vi har en färdig projektering tar vi en ny kontakt för ett återbesök där vi grundligt går igenom projektet med dig och svarar på eventuella frågor eller funderingar. Det går också bra att besöka oss för en genomgång.

Upp i traktorn, ut och plöj!

Om ni samtycker till våra förslag tar vi i hand och skriver. Därefter gör ni det ni är bäst på. Vi tar hand om resten, från kontakterna med nätägaren till materialbeställning och installation. Så ser ni till att markerna odlas och betas.

Installation

Valet av installatör är kanske en av de viktigaste pusselbitarna för en långsiktig investering som en solanläggning innebär. Fackmannamässig kännedom om lantbrukets förutsättningar är ett måste och försäkringsbolagens krav på gnagarsäkra genomföringar liksom åskskydd och jordfelsbrytare är något som måste sitta i ryggmärgen på installatören. 

Vi har varit med i snart sju år och kan det här. Vi är registrerade hos elsäkerhetsverket och har egenutbildad monteringspersonal som har alla nödvändiga utbildningar och certifieringar. 

Ännu en anledning av att njuta av solen

När solanläggningen är installerad och godkänd av nätägaren driftsätter vår behöriga elektriker anläggningen och vi kopplar upp den mot Internet så att du kan följa din produktion i realtid, se tillbaka på historik och styra era energiflöden. Nu ger era tak inte bara skydd mot väder och vind. Dom bidrar på ett helt nytt sätt .

Våra omdömen

Vi är glada och stolta över att ha så många nöjda lantbrukare bland våra kunder. Som lokalt skaraborgsföretag så utgör bygdens bönder basen för hela vår verksamhet. Utan våra duktiga lantbrukare hade vi varit både hungriga och fattiga. Läs vad några av våra lantbrukskunder säger om oss.

Per Nordqvist

”Vi odlar grönsaker och har periodvis höga elkostnader. Det har vi tagit kontroll över idag. Mycket nöjd med Solenergi Sveriges installation.”

Thomas Filipsson

”Som ekologisk mjölkbonde kändes detta helt rätt. Och vi har mycket lägre elräkningar idag. Mycket nöjd med installationen och service.”

Rickard Holst

”Väldigt nöjd med systemet, installationen och produktionen. Sen blev det ju snyggt också.”