Mastervolt

Svenska batterier i världsklass!

Energilagring från Mastervolt

När elbristen är ett faktum ökar också kraven på pålitlig leverans av ström. En säker och hållbar alternativ källa till energi är ett energilagringssystem uppbyggt av lithiumbatterier. Tekniken med energilagring är anpassad för att användas oberoende av det allmänna elnätet under de perioder efterfrågan är som störst, när det faller bort eller helt enkelt är för dyrt.

Mastervolts energilagringssystem är kompletta och kraftfulla lösningar som är enkla att både installera och underhålla. Vi levererar alla delar själva och kan därför erbjuda snabba leveranser, installation och service. Det är fullt möjligt att utöka kapaciteten vid behov.

Cellerna i systemet är primärt LFP från verifierade källor genom en av världens största batteriproducenter CATL. Tack vare LFP-kemi i modulerna maximeras livslängden i kombination med överlägsen säkerhet. Med BMS i olika steg säkerställs driften över tid med minimalt servicebehov. Battericellerna är koboltfria och produceras enligt SA8000:2014, ISO14001:2015 och ISO9001:2015. Vi är även anslutna till El-Kretsen med producentansvar för att garantera hållbarhet genom hela kedjan.

 

MODULÄRA LÖSNINGAR

Våra modulära energilagringslösningar på 125-300 kWh har en hög applikationsflexibilitet och solid miljöanpassning, vilket gör den till en idealisk lösning för projekt med logistiska begränsningar eller begränsade utrymmen. Systemet är fullt skalbart och vilket skapar möjligheter till lösningar med låga koldioxidutsläpp och samtidigt en hög avkastning för olika applikationsscenarier.

Tack vare den avancerade teknik som säkerställer enhetligheten i battericellerna, inbyggd BMS i tre steg, Battery Protection Unit (BPU) och utjämningsfunktioner ökar batteriets livslängd avsevärt.

 

CONTAINERLÖSNINGAR

Våra stationära containerlösningar skräddarsys från 300 kWh och anpassas upp till 10 MWh batterikraft. Systemet är designat för applikationer med höga effekt- och kapacitetskrav och kan flexibelt konfigureras vid behov. Tack vare batterimoduler med hög effekt förbättras också strömtätheten.

Systemet är anpassat för att användas både on-grid och off-grid (med extern isoleringstransformator) för att möta behov och funktioner i olika scenarier, till exempel för att hantera effekttoppar, använda för reservkraft, som micro-grid med mera.

Containerlösningen har en avancerad temperatursimuleringsteknik för att säkerställa enhetligheten i battericellernas drifttemperatur, BMS i tre steg och flera skyddsfunktioner.