Stödtjänster i Skara

Med ett batterilager kan du vara med och stabilisera det svenska elnätet. Och tjäna pengar samtidigt

Anslut ditt batteri till CheckWatt

Nu har du som villaägare eller näringsidkare i Skara möjlighet att koppla ditt batteri till CheckWatts stödtjänst. Vi är glada och stolta över att vara servicepartner till CheckWatt och kan därför erbjuda både batteripaket till förmånligt pris och en smidig anslutning till en lönsam stödtjänst för dig som kund.

 

Stödtjänster för privat och kommersiellt bruk i Skara

För villan

Om du bor i en villa i Skara har du möjlighet att ansluta dig till CheckWatts stödtjänst och vi kommer att hjälpa dig genom hela processen. Vi tillhandahåller batteripaket i storlekar från 5 kWh upp till 33 kWh.

Genom att använda ett batteri kan du avsevärt minska återbetalningstiden för din solanläggning. Om du kompletterar en befintlig solanläggning med ett batteri kan investeringen vara återbetald på så lite som 2 år. Genom att ansluta ett 10 kWh batteri till CheckWatt kan du tjäna upp till 30 000 kr per år. Klicka på länken för att se hur mycket du kan tjäna!

Räkna ut din ersättning

Jag vill bli kontaktad om batteri

För verksamheten

Frekvensmarkanden är inte bara till för privatpersoner utan utgör också ett attraktivt alternativ för företag och lantbrukare i Skara för att öka sin omsättning och minska kostnaderna. Vi erbjuder batterilösningar från 50 kWh, särskilt lämpade för kommersiellt bruk, och förväntas generera från 260 000 kr över ett år.

Ersättningen från stödtjänster för ett batteri av denna storlek är så pass hög att batteriet förväntas betala för sig självt på bara några år och därefter generera ren vinst. Följ länken nedan för att se hur mycket du kan tjäna på ett batteri.

Räkna ut din ersättning

Jag vill bli kontaktad om batteri

Tjäna pengar med en stödtjänst

Det svenska elnätet är känsligt och måste hållas på en jämn frekvens. Svenska Kraftnät har avtal med olika stödtjänster, som CheckWatt, för att upprätthålla detta. Genom sitt nätverk av batterier, ett slags virtuellt kraftverk, kan CheckWatt tillföra eller ta ut energi från nätet vid behov över hela landet.

Om du bor i Skara har du möjlighet att bli batteriägare och hyra ut ditt batteri till CheckWatts stödtjänst, vilket ger dig förmånlig ersättning för den kraft ditt batteri tillför nätet. På så sätt kan du kombinera lönsamhet och nytta utan att behöva göra något själv.

Så här fungerar stödtjänsterna!

Batteriägare:
Genom att ansluta ditt batteri till CheckWatts balanstjänst får du kontinuerlig ersättning.

CheckWatt:
Stödtjänsten stärker det svenska elnätet genom frekvensreglering och ser till att elnätet alltid är i balans.

Balansansvarig:
Balansamsvariga elhandlare har avtal om balansansvar med Svenska Kraftnät för att säkerställa balansen mellan tillförd och uttagen mängd el.

Svenska Kraftnät:
Svenska Kraftnät är ett statligt affärsverk och den systemansvariga myndigheten för kraftsystemet i Sverige. De förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el.